Social Networks
Foto aan de muur: Dibond! - Pixel Loes Fotografie
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6,elementor-page elementor-page-1
 

Foto aan de muur: Dibond!

Foto aan de muur Dibond!

Foto aan de muur: Dibond!

Sinds ik digitale foto’s maak, is het daadwerkelijk afdrukken van foto’s een heel stuk minder geworden. Ik loop achter met foto-albums en ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een losse foto heb laten printen. Toch vind ik het altijd heel erg leuk om een mooie foto aan de muur te hebben. Van Studentendrukwerk mocht ik een foto op dibond laten drukken, en vandaag laat ik je zien wat ik er van vind.

Wat is dibond?

Dibond bestaat uit twee dunne laagjes aluminium. Tussen die twee laagjes zit een plaat van stevig kunststof van 3mm. Op het aluminium is een witte laag  aangebracht, waardoor een foto heel mooi kan worden weergegeven, in zowel kleur als zwart-wit. Vanwege die witte laag ontstaat een mooi glad oppervlakte. Dibond is UV- en waterbestendig en je kunt het makkelijk afnemen met een doek. Waar je bij een foto op aluminium zo’n geborsteld effect ziet, is dat bij dibond dus niet het geval.

Omdat dibond weerbestendig is, kun je er ook voor kiezen om een plaat buiten op te hangen. In mijn geval ging ik voor een foto die ik graag in de huiskamer wilde ophangen. Ik had nog nooit een foto op dibond laten afdrukken, of zelfs maar gezien, dus ik was enorm benieuwd naar het resultaat.

De bestelling is binnen!

Binnen een paar dagen na het bestellen arriveerde het pakketje. Supernetjes verpakt met versteviging om de hoekjes, zodat die niet konden beschadigen. En zie hier het resultaat:

foto op dibond

Ik gebruikte en foto van onze vakantie in Normandië, en ik heb één van mijn Lightroom-filters gebruikt om de kleuren wat aan te passen. Dat vond ik helemaal passen bij de kleuren van het duingras. De kleuren komen echt goed naar voren op dibond en ik ben heel erg tevreden over de kwaliteit van de print.

Het bevestigen

Dibond aan de muur

Ik koos bij de bestelling voor de muurbevestiging, die bestond uit een plaatje met een soort ‘haakje’ (om het werk aan de muur aan een schroef/spijker te bevestigen) en 2 foam-afstandshouders.

Die afstandhouders zie je hier even zitten, en die zorgen er voor dat het dibond niet direct met de muur in aanraking komt. Zo raakt de muur niet beschadigd, en je print ook niet.

Foto aan de muur: Dibond!

En zo ziet een van de muren in onze woonkamer er nu uit:

Dibond

mijn twee knappe mannen aan de muur! Deze foto op dibond heeft een afmeting van 40 x 60 en kost (zonder bevestiging) € 44,99. Wil je bevestiging erbij bestellen, dan moet je er nog € 6,99 bij optellen. (Wat ik wel zou aanraden, want het hangt nu superstrak aan de muur).

Heb jij wel eens iets op dibond laten afdrukken of is dit materiaal ook nieuw voor jou?

xx
Loes

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Studentendrukwerk.nl. Het gereviewde product heb ik ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.  

Tags:
,